Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2013 00:46 - Шоуто на Волен
Автор: lostov Категория: Политика   
Прочетен: 2346 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 03.07.2013 16:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Волен Сидеров – този вече така мразен и ненавиждан човечец в момента изживява тъй да се каже най-силните си дни… Докато ги има. На всички ни стана ясно, че „Шоуто на Волен“ с всяко свое издание ни изненадва с нова доза наглост, агресия и умишлено търсена всякаква форма на медийна изява, обилно поръсена с доза псевдонационалистически плам. Но защо всъщност е всичко това?

image

Много се изговори за Волен покрай регистрацията му в Народното Събрание, за да има кворум и за да бъде избран Пламен Орешарски за премиер, съответно и партийни функционери от БСП и ДПС – за министри и т.н. Волен неколкократно заяви, че не подкрепя кабинета „Орешарски“, но с регистрацията си го осъществи. Няколко седмици по-късно спомена, че трябва да му се даде шанс.

От ден първи на новия кабинет Волен се изживява като коректив на сегашното правителство и човекът, който (едва ли не собственоръчно) е свалил предното правителство. Демонстрира, че владее положението вътре в парламентарната зала защото кворумът зависи от гласовете на неговата партия и навън на улицата (както и в по-малките часове), където демонстрира противодействаща сила на протестите, заплашваща с граждански арести.

И какво виждат хората от всичко това?


Виждат един психически нестабилен, но уверен до безумие в правотата си човек, който заплашва журналисти, полицаи и обикновени граждани. Обвинява журналистите, че са платени и изпълняват политически поръчки. Обвинява полицаите, че не си вършат работата и настоява да изземе техните функции като предприеме граждански арести. Обвинява всеки дръзнал да го обори обикновен гражданин, че е съучастник с хулигани, които разбира се също са платени от политическа партия. Реално той обвинява всеки един от всичките десетки хиляди простестиращи под надслов #ДАНСwithme, че са платени наркомани, проститутки, помияри и т.н. Той е човекът, който се разхожда с полицейска палка и пистолет и в същото време тръби за опасността от преврат, анархия  и гражданска война. Обикаля София с лична платена армия от провинциални младежи, изкарани от фитнес зали и псува по мегафона. Мегафонът между другото е задължителен. Колкото по-шумно, толкова по-добре. Масата също е предпочитан атрибут когато обстоятелствата го налагат. Нахлува в различни държавни институции, в това число и Българската Национална Телевизия, където заплашва ръководството  и го обвинява, че не отразяват обективно протестите и че насаждат агресия сред обществото. Обикаля Народното Събрание (отново солидно въоръжен), заобграден от 40-ина полицаи и ругае всеки, който не споделя позицията му – в това число и полицаите. Проваля консултативният съвет на Президента на РБ, нарушавайки дневния ред на заседанието. Поставя под заплаха (може би само тук несъзнателно) реализацията на един от най-мащабните проекти на артистите от Софийската опера и балет, поради факта, че централата на партията му е в сградата на операта и най-вече поради факта, че платените младежи на Волен (за 30-40лв. на ден + парче пица) дефакто са окупирали улицата, пазейки централата от кой знае какво и да не говорим, че същите тези младежи опикаха фасадата на сградата! Заявява, че партията му ще настоява  за законодателни промени в Наказателния кодекс, които да включват блокирането на пътни и железопътни артерии да се третира като тежко престъпление и наказанието да е поне три години лишаване от свобода. Много любопитно как само преди няколко месеца преди изборите по време на протестите срещу енергийните монополи, Сидеров с охота се включваше в протестите с платената си агитка като „един от всички нас“ и гордо шестваше из улиците на София, развявайки българския трибагреник. Сега обаче след изборите, когато вече е във властта по един доста уродливо-хибриден начин, моментално запя друга песен и същите тези хиляди будни хора, които протестират се превърнаха в шайка платени наркомани, хулигани, анархисти и т.н. Изцепките му в действителност са многобройни и ежедневни, а и датират от години. Просто в последно време достигат своя връх. Своят единствен връх.

А какво всъщност се случва докато „Шоуто на Волен“ се опитва да ни разсейва с абсолютните си простотии?


Избраха мултимедийният магнат Делян Пеевски за шеф на ДАНС. За щастие това отприщи будният български дух и протестите започнаха. Осъществи се обичайната чистка на висши държавни позиции на различни равнища, на които бяха сложени хора от БСП и ДПС. Пробваха се да сложат Иван Иванов за зам.-министър в МВР. Минути след назначението из нета плъзна информация, че е имал тесни връзки със силовата групировка СИК и два часа по-късно бе остранен. Промениха закона за хазарта вследствие на което, само сайтовете на Васил Божков – Черепа останаха легални на българския пазар. Назначиха вицепремиер, който е близък до Черепа. Опитаха се да „обновят“ учебната програма, при която да отпаднат някои велики произведения на български класици. Хората моментално реагираха остро. Назначиха за областни управители на Пловдив и Благоевград хора от ДПС. Отново последва реакция и протести на много граждани. Назначиха Георги Христозов в управителния съвет на Българския Енергиен Холдинг и в борда на директорите на АЕЦ „Козлодуй“ – човек, съден навремето за валутни измами и впоследствие реабилитиран. Ден след това бе остранен. Назначиха за шеф на новосформиралото се министерство на инвестиционното проектиране арх. Калин Тихолов – авторът на устройственият план за застрояването на дюните в Несебър и на устройственият план за Царево, заради който Европейската комисия започна наказателна процедура срещу България. Също така е проектант и на скандалния проект за строеж на 5 хотела върху 6 декара спорна реституция насред спортната база на НСА в Равда. А навремето е бил ангажиран с проект на административен комплекс на Мултигруп в Бургас. Много малко след това назначение Тихолов бе сменен, отново благодарение на реакциите на будните хора.

Това са само някои от гафовете на кабинета „Орешарски“.  Явно много спешно е трябвало да си изчистят сметките с мафиотските структури, за да започнат с тези гафове от самото начало. И непрекъснато изникват нови и нови, почти със същото темпо както и представленията на Волен. Въпрос на време е докога ужасяващо странният политически хибрид БСП/ДПС/Атака ще се задържи на власт. Но едно е сигурно – хората не спят и благодарение на всички реакции, протести и несъгласия от тяхна страна срещу явно очебийни съмнителни решения, назначения и далавери от страна на този потресаващо нагъл политически хибрид, е възможен някакъв отпор в полза на българите. Докато има такива будни хора, ще има и надежда за България.




Гласувай:
2



1. toxic - Мисля, че този смещник им е много ...
02.07.2013 22:24
Мисля, че този смещник им е много удобен и за още нещо - да отклони значителна част от гнева, който иначе би се канализирал само върху кабинета. Болен обаче се влошава с всеки изминал ден. Хареса ми как шефката на БНТ го закопа. Когато искаше телевизионно време, тя му предложи да чете новините на турски език - точно и ясно.
цитирай
2. lostov - хахах
03.07.2013 13:28
toxic написа:
Мисля, че този смещник им е много удобен и за още нещо - да отклони значителна част от гнева, който иначе би се канализирал само върху кабинета. Болен обаче се влошава с всеки изминал ден. Хареса ми как шефката на БНТ го закопа. Когато искаше телевизионно време, тя му предложи да чете новините на турски език - точно и ясно.


Ако наистина така му е казала - едно голямо БРАВО за нея. :)

И да, наистина само ни отклонява вниманието с простотиите си...

Просто #ignorevolen и това е!

Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lostov
Категория: Други
Прочетен: 534569
Постинги: 68
Коментари: 490
Гласове: 499
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930