Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2017 11:04 - Ако бяхме разстреляли Живков
Автор: lostov Категория: Политика   
Прочетен: 1898 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Дали ако навремето бяхме разстреляли Т. Живков, както румънците направиха с Чаушеску, сега червените другари и тяхното пребоядисано обкръжение щяха ли да си правят каквото си искат повече от четвърт век след т. нар. “преход”? Дали ако в онова повратно за историята и бъдещето ни време бяхме показали зъбите си, демонстрирайки инстинска сила и воля, сега щяхме да сме толкова зле? Може би не чак толкова зле, си мисля аз.
Но румънците имат гръбнак… с огромна мъка на сърцето добавям… не като нас.

Разстрел – крайно, варварско, нецивилизовано, недемократично? Вижте къде са румънците, вижте къде сме ние сега. Спомнете си на какъв хал бяха България и Румъния, погледнете какво се случва сега – там и тук. Погледнете ги как единно отстояват и как се борят за справедливост, как протестират, как милиони души пълнят улици и площади в градовете… и извърнете омерзен поглед към нашата родна действителност.

Някои ще кажат: то да беше само Живков. Разбира се, че не е бил само той. Имало е много по-големи изверги от “партията-майка”, които са колили и бесили наред в името на лично и партийно благоденствие, под предтекст, че всичко е било за родината. Много са. Но той бе главата на змията. Ако навремето беше последвал съдбата на румънския си колега, това щеше да е един пределно ясен и недвузначен знак към всички, че народът може и да действа решително, ако се наложи, а не само да вряка по площадите. Това щеше да е послание към тях и към света, че един такъв народ има воля, гръбнак и зъби да защитава своето.

 

Други ще кажат: ами тия, дето дойдоха след тях да не би да са по-добри. Въпреки че това е съвсем отделна и много по-голяма тема, която открай време се нищи, ще се огранича в следното: Т. нар. “преход” не се състоя, защото те (другарите) направиха така, че да не се състои. Целият този театър включваше добре обмислен сценарий, контролирана опозиция, контролиран хаос, ако щете, в който те (другарите) се скриваха и изтъпанчваха във властта, когато им е най-изгодно. Никога не са си тръгвали и винаги са присъствали във всяка една значима сфера на държавата през всичките тези години. Те и техните подопечни поквариха и корумпираха всички съществени държавни звена. Но ако народът беше отрязал главата на змията още тогава, навярно перфидните им планове нямаше да се случат точно както са искали.

Цялата статия е ТУК.






Гласувай:
1



1. 1997 - То пък като бяха разстреляни принц Кирил и ГеМето...
07.02.2017 14:00
Това са обективни процеси. Ние бяхме много по- свързани с руския пазар и с прекъсването на връзките по политически причини бяхме съсипани. Сега, при тези санкции ако ни се отвори... Ех...
Пък ти говориш за Живков ....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lostov
Категория: Други
Прочетен: 534397
Постинги: 68
Коментари: 490
Гласове: 499
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930