Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2014 00:12 - Време е за нов катарзис
Автор: lostov Категория: Политика   
Прочетен: 2006 Коментари: 2 Гласове:
-3



Това е катарзис номер 2, но този път е истински. След едногодишна агония, по ирония на съдбата думите на Станишев за катарзис всъщност се сбъднаха. Но този път не за Делян Пеевски, а за ръководството на БСП. И този път е наистина. Въпросът е кому беше нужно да изтърпим цяла година да гледаме как господата и госпожите от т.нар. “експертен кабинет” да потъпкват всякакви общочовешки и морални норми в името на личното облагодетелстване и сервилно поведение в полза на московските интереси? За много, много от нас това не бе нужно. Беше излишно, беше губене на ценно време особено в смутни времена като днешните, предвид европейската геополитическа обстановка. Но всяка сага има своя край. И поредният край се вижда.

Няма и да се спирам на поредната им тъпа предизборна кампания за евроизборите в медиите с малоумни негативни асоциации и жалки опити за внушаване на мъдрост “въпреки всички предателства и т.н.” (да, визирам клипа със Стефан Данаилов). Да не говорим колко пари са похарчили за тези глупости.

Поредният край в крайна сметка бе ясно оповестен на евроизборите на 25 май. Червените другари лъснаха отвсякъде. Лично аз не си спомням да съм гледал толкова много репортажи на разследващи журналисти, които абсолютно явно и недвусмислено показват и доказват документирано и записано, такъв огромен брой престъпления под формата на купуване на гласове и всякакви други съпътстващи ги действия също като платени застъпници и наблюдатели и какво ли още не. И всички тези подмолни политически изборни похвати са от страна на БСП. Доказано и документирано. И естествено това съвсем не е от днес, а датира от доста години назад. Също така доказано през годините. Но какво ще се случи от всички тези “разследвания” за купуване на гласове? За жалост, в най-добрия случай ще го отнесат един-двама цигани примерно. Някакви си бедни продажни душици, които знаят единствено келепира като средство за по-доходно препитание. Истинските инициатори и виновници в лицето на партията ще останат ненаказани. Уви, БСП не е единствената партия, която прибягва до такива низки похвати за печелене на гласове.

Южен поток. С решението си уж (да уж, защото всичките им решения да половинчати – аха-аха) да строят Южен поток въпреки предупрежденията от ЕС, окончателно се откроиха като въобще неевропейски политици. Така поне паднаха картите и си пролича цялата им зависимост от Москва. Логично лека-полека замразиха някои плащания по определени еврофондове – каква изненада, нали? А и открай време подобна политика разделя хората на проевропейски и русофилски настроени българи. И се започнаха едни словесни престрелки в нета….

Безизходицата на червените другари стигна дотам, че да се напише абсурдна смесица между нещо смешно, жалко и отчаяно в сайта на партийния в-к “Дума”. Само тези редове от тази статия са достатъчни: “Преди една година, в деня, в който Народното събрание избра Делян Пеевски за председател на ДАНС, настояхме за отговори. Поискахме изчерпателно и отговорно обяснение на случващото се. Защото не само на БСП, на България много хора дължаха тези отговори.” Аз ли нещо не си спомням, че червените другари също така са негодували от избирането на Пеевски за шеф на ДАНС? Всъщност всички тези спонтанно организирани контрапротести са били един вид несъгласие със случващото се в тогава и погрешно изтълкувани от нас?! Та те са искали отговори и затова са п(л)ращали.. пардон.. спонтанно са организирали хората от селата, за да дойдат тук в столицата на “жълтите плочки”, за да настояват за отговори.

Дано този катарзис им е последен. За тяхно и за наше добро.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. 1997 - Прочетох го, но не ми хареса
11.06.2014 08:33
.
цитирай
2. lostov - . Еми, хубаво. Явно имаме различни ...
11.06.2014 12:05
1997 написа:
.


Еми, хубаво. Явно имаме различни убеждения.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lostov
Категория: Други
Прочетен: 532682
Постинги: 68
Коментари: 490
Гласове: 499
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031