Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2013 15:33 - Контрапротестиращи
Автор: lostov Категория: Политика   
Прочетен: 3644 Коментари: 6 Гласове:
8

Последна промяна: 16.08.2013 15:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Така наречените „контрапротестиращи“ са на светлинни години от една истинска, добре осмислена и добре аргументирана гражданска позиция. Затова от БСП/ДПС залагат толкова много на хората от провинцията. Там където за „новините“ е много по-лесно да  пристигат избирателно. При речи и агитации се разчита на слабата им памет и ги карат да помнят строго избирателно. Вече няколко поколения българи се обработват бавно и методично през годините.  Да не забравяме каква е по-голямата част от електората на тези две партии – хора над средната възраст, необразовани, дезинформирани и манипулирани хора от малки градове и села, цигани и разни регионални  далавераджии. От време на време им се обръща някакво внимание, показват им, че уж работят по техните проблеми. Не пропускат да им припомнят славните години когато сме произвеждали какво ли не, имаше всичко за всички и всичко бе така евтино. Така в тях трайно е насадено чувството за принадлежност към червената партия. Веднъж годишно ги черпят на Бузлуджа – същински тиймбилдинг. Организират им също екскурзии с автобуси до София когато ножът опре до кокала и се налага да помагат. От тях се иска просто да присъстват и да покажат някаква дейност. И от хеликоптер се вижда как те не влагат нищо от сърцето си за „каузата“, за която се борят – те са мрачни, намръщени, отегчени, не могат да вържат две приказки на кръст, някои от тях се крият зад плакатите, които използват още от първият им ден на контрапротестиране. Повечето от тях дори не знаят къде се намират, за какво точно се борят и какво всъщност се случва. Повечето от тях ще останат безпрекословно убедени в догмите на партията до самата си  смърт.

В крайна сметка те дори не могат да бъдат една бледа сянка на истински протестиращи българи понеже няма база за сравнение – самата им ценностна система е затворена в строгите комунистически рамки, но те едва ли осъзнават това. Техните „спонтанни“ организатори (разбирай партийни функционери) ги представят в някаква иключително зле скалъпена copy-paste версия на контрапротест.

P.S. Интересно как не се намери нито един „контрапротестиращ“ от всичките милион,  милион и нещо българи в чужбина, който да се обяви в подкрепа на това правителство….

image
(Снимка http://www.dnes.bg/)

image
(Снимка http://www.dnes.bg/)

image
(Снимка: http://politics.actualno.com/)

image
(Снимка: http://new.sliven.net/sys/news/)

image
(Снимка: http://www.novini.bg/)

image
(Снимка: http://www.dnevnik.bg/)

image
(Снимка: http://www.sofiautre.bg)




Гласувай:
9



1. larryone - Странно
16.08.2013 15:55
Авторе, прав сте напълно, но вие имате ли обяснение откъде енергия в тези възрастни хора за да ходят на протести? Същевременно, работещи на средна възраст си траят и не протестират за нищо на света, дори когато не им плащат с месеци (да не кажа с години). Мълчат си овчедушно и когато загиват техни колеги, както стана с миньорите и се задоволяват да кретат едва-едва. Ей това, не мога да го разбера, ама въобще!
Излиза, че най-активната част от българското население са пенсионерите - явно само те са хората имащи какво да губят.
цитирай
2. lostov - Напротив
16.08.2013 16:29
Тези пенсионери, за които говориш са ДОКАРАНИ с автобуси... 99% от тях... И няма какво да сравняваме "контрапротестът", който си е буквално организиран и ПЛАТЕН от БСП с истинският протест, където са стотици пъти повече хора, които отиват да протестират по съвест и лично убеждение. И за каква енергия ми говориш, при положение, че тези пенсионери отиват на контрапротеста за 2-3 часа, пият 2 води и ги карат обратно. Те нито правят плакати, нито се организират с приятели/съмишленици... те са се съгласили за някакъв период от време да ги докарат в София, да ги покажат по телевизията, да кажат 2 приказки (я кажат, я не кажат) и това е - после ги прибират обратно по родните им места... За каква енергия ми говориш въобще?! Те изпълняват повелята на партията.
цитирай
3. olivie - olivie
16.08.2013 19:09
БратО, май се увличаш. Образът на алчните старци не е на БСП. И лично ти заявявам, че контрапротестите са една нова вълна, който типингпойнт не познават. Сложи си маска и на очите и беж на терминал 2.
цитирай
4. lostov - А кой
16.08.2013 21:59
ти говори за алчни старци? Откъде ти хрумна дори?! Казвам, че са заблудени хорица.

И какво съм се увличал, бе братО?! Погледни ги - та те не могат да говорят и само повтарят едно и също... И ми спести конспираторски теории тип типипойнт (абсолютна измишльотина на БСП), планове Ран-Ът и т.н. Искаме да махнем едни хора, които от десетилетия са във властта и са толкова са здраво обвързани с мафията, че ти е бедна фантазията, а ти ще ми пробутваш някакви измислени типинг пойнт... луд ли си?!

А и като ти чета постовете от типа "Къци, къци, къци. Прррррр. Хъсссссс. Ей сектир!!!" все по-силно се съмнявам дали има смисъл да ти казвам каквото и да било... И нямам намерение да бягам, а ще остана тук. Така, че този твой плосък цинизъм издиша.
цитирай
5. vmir - Целта е всичко читаво и кадърно да бъде прогонено извън България.
16.08.2013 23:57
В България трябва да останат само свините, да си грухтят просташки и самодоволно, защото техният рай е кочината с калта.
цитирай
6. lostov - Ами
17.08.2013 11:31
те това искат, но няма да стане. Хора като мен също искат да останат в България и няма да допусна да ни прогонят!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lostov
Категория: Други
Прочетен: 534945
Постинги: 68
Коментари: 490
Гласове: 499
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930