Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2013 00:35 - Останки от комунизма: Герб на НРБ в администрацията на летище София!
Автор: lostov Категория: Новини   
Прочетен: 5398 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 07.07.2013 00:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Неотдавна ми се наложи да посетя по работа администрацията на летище София, която се намира на втория етаж на терминал 1. Качвайки се по стълбите на стената пред мен, от двете страни на надписа “Летище София Администрация”, гордо се извисяват българският трибагреник и знамето на Европейския Съюз. Най-отгоре по средата е гербът на Република България. Един наистина представителен и съвременен вид на държавна администрация в България.

image

  Каква бе изненадата ми обаче, след като свих надясно по стълбите, достигайки рецепцията на администрацията на летище София. Пред мен се мъдреше гербът на Народна Република България (да – този с погребалната дата 681-1944)!



image

Гербът на НРБ е придружен от следния текст:

Държавен Съвет на Народна Република България
Указ № 104
Държавният Съвет на Народна Република България постановява:
Награждава БГА Балкан с орден Народна Република България I степен по случай 30 години от създаването й и за постигнати високи успехи в укрепването и развитието на българската гражданска авиация

София 30 юни 1977 г.

Председател на Държавния Съвет на Народна Република България
Т. Живков

Секретар на Държавния Съвет на Народна Република България
Н. Манолов

Вляво от гербът на НРБ пък се мъдри орден Георги Димитров!
 

image


Доколкото мога да прочета от снимката текстът гласи горе-долу следното:

Държавен Съвет на Народна Република България
Указ № 2462
Държавният Съвет на Народна Република България постановява:
Награждава БГА Балкан с орден Георги Димитров по случай 25 години от създаването на гражданска авиация у нас.
(следващите 2 реда не се четат на снимката)

Председател на Държавния Съвет на Народна Република България
Т. Живков

Секретар на Държавния Съвет на Народна Република България
Н. Манолов

Меко казано абсурдна ми се струва идеята 23 години след падането на комунистическия режим в България, в държавна институция на централно видно място все още да се мъдрят символи на комунистически репресивен режим като т.нар. герб на НРБ, орден Георги Димитров, укази на Тодор Живков и т.н. И нека феновете на НРБ/СССР не ми говорят неща от типа как миналото трябвало да се помни. Трябва да се помни да, но това минало е срам и позор за България и мястото му е само и единствено в учебниците по история и в музеите. Явно за жалост все още комунизмът не си е отишъл, след като носталгията по “това славно време” е накарала ръководството на летище София да остави тези реликви чак до днешни дни. Реликви, които са символи на комунистически репресивен апарат, чиито престъпления през годините са признати в международен мащаб! А инак се водим демократична Република България….

 


Тагове:   летище,   софия,   ГЕРБ,   комунизъм,   НРБ,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. shtaparov - Това са ценни наблюдения. И аз за...
16.08.2013 19:26
Това са ценни наблюдения. И аз забелязвам,че в много наши села и градчета улиците все още носят имена като Геор.Димитров,Вас.Коларов,Дим.Благоев,Ник.Парапунов и незнам още кой си изедник,борил се за налагане на съветска окупация в България!!! А "социалистическата" партия умишлено не иска да ги сменява,за да каже на своите: "Да,ние пак сме тук и не сме помръднали на нито една запетайка от старите си позиции,нито имаме намерение да помръднем!" А на опозицията по този начин казват: "Правете си избори колкото щете,но ние не сме падали от власт в последните близо 70 години и нямаме никакво намерение да паднем! Така че опичайте си акъла,че нашите идват,и щом вие щадите кръвта ни,ние ще пролеем вашата,вашта мамица демократска!" Това са тайните им мисли,които ни внушават открито и прикрито,и без революция никога няма да паднат от власт! Понеже зад гърба им не са Бойко Борисов или царя,а Путъйн и Йердоган!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lostov
Категория: Други
Прочетен: 532680
Постинги: 68
Коментари: 490
Гласове: 499
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031