Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2015 12:50 - VIP Brother 2015
Автор: lostov Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 4919 Коментари: 7 Гласове:
2

Последна промяна: 14.09.2015 12:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
imageТръгнах да пиша статус във фейсбук, но реших, че все пак мога да увековеча размишленията си за българския вариант на VIP Brother в блога си. Продуцентите на ВИП Брадър определено работят по шаблон. Абсолютно всеки път трябва да има: малоумни силиконови пачи (чалгарки, плеймейтки, модели), естрадни певици от близкото минало, спортист, актьор, гей, както и задължително поне един-двама популярни личности, често присъстващи в различни предавания на Нова напоследък. Толкова ли не успяха да намерят някой наистина интересен и по-различен човек? Явно напъните им в тази насока (ако е имало такива, разбира се) се ограничават с избора на Джорджано, който все пак е едно изключение от този шаблон. Дано поне им направи КОПОН.

Естествено, както и преди, така и сега, всеки Биг/ВИП Брадър сезон започва идентично: голяма еуфория ааа ууу, очертава се да е много интересен, много интересни хора ще са в къщата, ох, кои ли ще са те, нямате търпение, нали?! Издишат и то яко. Още от първия сезон продуцентите залагат най-вече на похвати, с които да предизвикат и изкуствено създадат интрига или скандал, които после да коментират, дискутират и обсъждат с разни други познавачи/разбирачи на тв индустрията, да се правят на големи психолози и т.н. И да си правят реклама най-вече. “Видяхте ли какво стана вчера? Еди кой си замалко да се сбие с еди кой си. А пък този плисна чаша с вода в лицето на онзи, леле-майко, баси драмата!” И т.н. О, и да не забравяме как ама всеки път умишлено създават предпоставки за сеир – задължително трябва да има някое бивше гадже на еди кой си, или бивша любовница/любовник. Ако пък е възможно и да се заформи любовен триъгълник – още по-добре – скандалът е гарантиран. И какво ли не още – нахвърлях бегло само някои от глупостите.

Та да споделя един-два дребни, но доста показателни детайлчета за този сезон, чието откриване имах възможността да проследя LIVE (оо wow, боже мой!) преди малко. В къщата влиза симпатичният дебелак Люси Иларионов – актьор, певец, танцьор и най-вече режисьор на чалга клипове (от някои негови участия по телевизията ми изглежда пичага, но просто не ме кефи, че е в чалга бизнеса, но както и да е). Иво Танев го посреща радушно с усмивка, прегръща го и го пита какво ще пие. След малко ни пренасят в LIVE (оо wow, боже мой!) студиото, където платената публика аплодира всяка дума на водещите. Водещата Алекс Сърчаджиева казва нещо от сорта на “Уау, видяхте ли Иво Танев колко братски прегърна Люси и как веднага го попита какво ще пие?! Ооо, този сезон наистина се заформя да е най-добрият!” – What the actual fuck…? Откъде накъде г-жо Алекс Сърчаджиева решихте, че този сезон ще е най-добрият, заради описаното? По какво си пролича, честно не разбрах. Може би не ги разбирам работите. Друг пример: в LIVE (оо wow, боже мой!) студиото май тъкмо беше дошла Преслава (или някоя друга чалгаджийка, наистина няма значение) и Алекс я пита “Очакваш ли да се случи някакъв скандал?”. Значи тия водещите само като кажат думата “скандал” и мед им капе от устата, душевен оргазъм. “Ооо, да, да, да, говори ми за скандали, интриги… Дааа… Клюки, слухове…. СКАНДАЛИ…. ооо.. даааааа…” Пълно безумие.

Знам, че не казвам нищо ново. Изговорило се е и се е изписало тонове за тази помия. А можеше да бъде едно наистина яко риалити. Наистина можеше. Да заложат на нещо оригинално, да бъдат по-позитивни, продуцентите и сценаристите да изтрият от съзнанието си думите “скандал” и “интрига”. Да бъде различно от останалите утайки по телевизията. За жалост те се водят по просташкото течение на масите, което се изчерпва физически и интелектуално с думите хляб и зрелища. Има ли скандал, има ли интрига, значи на хората ще им е интересно и ще искат да гледат как ония по телевизора си крещят. Просто страхотно. “Ама на хората това им е интересно.” ще кажат тези същите продуценти и сценаристи. Еми като в чалгата. Докато има простаци, които да слушат чалга, ще има и чалга. Точно като в жълтите вестници – там също е пълно със скандални разкрития, интриги и т.н. Тъпото е, че с ресурсите, с които разполагат, можеше да направят нещо наистина хубаво. Но това е в сферата само на мечтите ми. Поне вкараха Джорджано, от който очаквам страхотен КОПОН.



Тагове:   VIP Brother,   вип брадър,


Гласувай:
3



1. kbalenciaga - Да ти кажа, нищо не си разбрал от Биг Брадър
14.09.2015 20:54
И ти папагалстваш като всички останали...
Точно по Шаблона си, по калъпа за който пишеш.
Колкото, толкова.

Лошото е, че НЕ искате да научите повече.
Не искате да разберете.
Достатъчно ви е да ви сипят Отгоре, и вие да го папагалствате до безкрай ...


цитирай
2. asthfghl - Уф...
14.09.2015 23:44
Човек, изгубил си си времето.
цитирай
3. lostov - Еми ок ;)
15.09.2015 01:48
@аsthfghl
Времето си е мое, за да разполагам с него както намеря за най-добре. Може и да съм го загубил, може и да съм го спечелил. Благодаря все пак.

@kbalenciaga
Кой какво папагалства и по какъв шаблон действа не ме интересува. Нито се интересувам кой какво пише за Брадъра, нито нищо. Не знам кой какво сипва, ама ти си сипѝ една студена вода, щото по твойта логика ти пък си от онези, които дават акъл на пишещите как стоят нещата. (Предполагам е закономерно всъщност) Така, че аз ще си пиша за каквото си искам щом усетя, че имам нужда да споделя мнение. А твое право е да коментираш, че не те кефи. Мое право е да ти отговоря и да те пратя по живо по здраво и т.н. Относно брадъра, не се дразня, не се възмущавам, не се оплаквам, дреме ми, ама отбелязвам, че вече 10 години по една и съща схема работят сценаристи и продуценти. За всички тези пари дето влагат можеше да измислят нещо по-оригинално. А те само продължават да подхранват и утвърждават просташкия вкус на българина за изкуствени зрелища и сеир, вместо да започнат да налагат друг вкус, да вдигнат малко летвата по някакъв начин. А те само тъпчат на едно място, това е.. Скучновато...

Та така!
цитирай
4. kbalenciaga - lostov, просто констатирам
15.09.2015 07:30

И ти веднага потвърждаваш това, за което ти споменавам по горе.


"Относно брадъра, не се дразня, не се възмущавам, не се оплаквам, дреме ми, ама отбелязвам, че вече 10 години по една и съща схема работят сценаристи и продуценти. За всички тези пари дето влагат можеше да измислят нещо по-оригинално."
Е за толкова години как не разбра, че Биг Брадър, не е просто предаване, а е ПОЛИТИКА???
Разбира се не само ти не си разбрал, масово е...

И от тук, логично грешните ти очаквания за дадена промяна в концепцията на предаването.
Разбираш ли сега за какво ти говоря?

И явно не разбираш, че Биг Брадър не е самото предаване.
Биг Брадър точно в момента си и ТИ.
Като активен участник, коментиращ и пуснал тази тема.
Елементарна логика, да те питам какво ще се случи, всичките тези които са негативно настроени към Биг Брадър и коментират ли , коментират, пишат ли, пишат за него, изведнъж всички спрат това???

Разбираш ли?


След което може да последва въпроса, защо точно по този начин е направено предаването, с такива участници, с този сценарий...
После пък може и да се досетиш, да разбереш, да ти "просветне", че всъщност Биг Брадър е копие на...
Като разбереш едното, ще следва и друго, и второ, и трето...

Е не може да се чака всичко наготово да се смели някъде Отгоре, да се даде и да се папагалства с него...
Или може?
цитирай
5. lostov - Абе пич
15.09.2015 16:25
Какво сипване Отгоре, каква политика.... Къде отиде...
Кои сме НИЕ, които не искаме да научим повече и логично кои сте ВИЕ, които ги разбирате нещата? Прекрасно ти разбирам идеята, че със самата си позиция (била тя положителна или отрицателна) аз ставам част от голямата машина, аз съм Биг Брадър, повличам крак с всички останали, ставам част от стадото и т.н. Пич, не ме вълнува дали в твоята или в на някой друг главата, аз ще изглеждам така или онака, като част или частичка от нечия политика и т.н. Случват се някакви неща, имам си блог, пиша си за тия неща. Имам право на позиция и мнение - изразявам го. Биг Брадър не ми пречи. Той ще си съществува със или без мен или теб. И това не е някаво жълто регионално вестниче, а високобюджетно предаване, което се излъчва в праймтайма на една от най-гледаните телевизии у нас. Като човек, който гледа телевизия, усещам, че имам потребността да кажа какво мисля за това, което ни сервират всяка вечер в 8 часа. Пък това, че в очите на някой ще изглеждам, че само защото съм се обадил по темата за БиГ Брадър, съм им ставал част от политиката... аре, моля ти се. Ми то по тази логика да не коментираме политика, футбол, световни събития и т.н.? Биг Брадър е зле, следователно никой да не пише за него, щото да не сме му правели реклама, да не ставаме част от политиката? Народното събрание е зле, следователно да не го коментираме, за да не ставаме част от престъпленията им? БГ футболът е зле, следователно да не го коментираме, щото така го правим по-зле например? Не мога да стоя безучастен, когато ни сервират такива неща, а който както иска да го приема.
Знаеш ли какво? Нека спрем да коментираме и обсъждаме Ислямска държава, току виж изчезнала от само себе си.
цитирай
6. kbalenciaga - Не си ме разбрал
15.09.2015 18:38

Коментирай. Точно пък аз да спирам или да казвам, някой да не прави това е абсурдно.
Само че, в последно време няма собствени коментари, изразяване на собствено мнение, собствена позиция...
А някакво общо папагалстване на едно и също, видимо грешно.
"Една лъжа повторена 100 пъти става истина".
Разбира се това да се случи, има Голямо влияние от много платени дезинформатори от всякакъв вид и калибър.

И за това се дразня, изнервям...и на моменти може да изглеждам, не добре, да го кажа така.

Ама ето ти не виждаш Политиката в Биг Брадър.
А всъщност Биг Брадър Е ЧАСТ ОТ ПОЛИТИКАТА.
Както такава част са и филмите. Особено тези, които в последно време преобладава много насилие в тях.
Един виден пример за такава Политика са например турските сериали по българските телевизии.
Надявам се, че за тях няма да ме питаш - "Какво сипване Отгоре, каква политика...."
И Биг Брадър по същия начин е Политика.
Сега по ясно ли е?
цитирай
7. lostov - kbalenciaga
15.09.2015 23:53
Разбрах ти идеята. Ок, част от политиката да е. И? Да си трая ли? Да си мълча? Само за сведение да ти споделя, че не съм чел нито една статия за Биг Брадър досега. Нито имам наблюдения какво се пише, нито нищо. Но естествено не е трудно да отгатна, че е нещо от сорта на моите писания. Не папагалствам от никого. Ако кажеш, че едно лайно е лайно и после аз също кажа, че е лайно, папагал ли съм? Написаното от мен е плод на мои мисли, наблюдения, оценки. Това, че голяма част се припокрива с написаното от други - еми какво да направя? Даже съм написал и предложение - да го направят по-позитивно, да избегнат всички тези скандали и интриги. Какво ми е грешното, че съм си изразил МОЕТО мнение. Мисля, че тръгна прекалено много да търсиш под вола теле. За политиката - еми то всичко е част от политиката по тази логика и предпочитам да съм деен в този български хаос, вместо само да седя отстрани. Няма да си трая, колега. Засегна доста теми: филми, турски сериали, риалитита, платени писачи и т.н. Ти какво конкретно предлагаш в случая?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lostov
Категория: Други
Прочетен: 532583
Постинги: 68
Коментари: 490
Гласове: 499
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031