Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2016 12:42 - Кошмари в кухнята (разказ)
Автор: lostov Категория: Изкуство   
Прочетен: 1807 Коментари: 0 Гласове:
1



Обичате ли изисканите блюда? Хрупкави уши с жива бира, бял дроб сарма с кисело мляко, пълнени чревца с киноа със сос четири сирена, палачинки с крехък далак и още много други внимателно приготвени ястия за истински ценители под аранжимента на Лудвиг Ван Бетовен и под строгия надзор на шеф Ганчев.
Bon appetit!

С този разказ участвах в петнадесетото издание на литературната инициатива “Истории от някога” на тема “Ресторант за месо”. Четох го наживо в Bar Dak на 25 април 2016 г., а гласовете на публиката го определиха на първо място.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Подът в кухнята беше прилежно застлан с найлон. Върху голяма маса в средата лежеше голият труп на младо момиче. На помощна масичка отстрани бяха приготвени всякакви видове ножове, сатъри и триони. До нея имаше поставени кофи и легени.
– Такааа… Значи всичко е готово. – рече Ники, докато точеше най-големия сатър. – Виждаш ли, малкия, как всичко е подготвено – тялото е измито, всички ножове, сатъри и посуда са под ръка. Измили сме си ръцете, сложили сме си престилките и можем да започваме. Нали така?
– Да, шефе! – отговори си сам. – Нямам търпение да ме научите.
– Тъй, ами да започваме тогава. – обяви нетърпеливо Ники. – Оу! Как щях да забравя. – отиде до близкия плот и натисна play на стерео уредбата. Разнесе се симфония №5 на Бетовен. – А, така!
Първият удар със сатъра бе нанесен с размах точно над глезена. Ходилото на мига се отдели от крака и кръвта плисна на ситни капки върху хладилника отсреща. Последва го другият крак, след това двете ръце и главата. Отрязаните крайници бяха сложени в голям леген, а главата – в отделен по-малък такъв. Останалата част от краката беше разчленена откъм бедрената става, а тази на ръцете – откъм раменната. Продуктите бяха заделени в отделен леген. С тънък, но остър нож, Ники се зае да прави кръстообразен разрез в коремната и гръдната област. След като разтвори кожата, с трион разряза основата на ребрата, които после разчупи настрани. Отвътре извади сърцето, белия дроб, черния дроб, бъбреците, далака и червата, всеки от които постави в отделни съдове. Остатъкът от трупа напъха в голям черен чувал. След това сложи на масата отрязаните ръце и крака и внимателно се зае да отделя плътта от костите. Когато приключи с това, задели месото в пластмасови контейнери и ги сложи в хладилника. Изхвърли всичко останало. Взе главата и с прецизни движения обели скалпа. С трион разряза черепа и извади мозъка. Отряза ушите, бузите и езика. Особено се постара с очите, за да ги извади и запази цели. Прибра ценните продукти в хладилника – трябваше да са свежи. Почисти старателно масата, след което сложи на нея дебела и широка дъска, месомелачка, набор от остри ножове и охладените меса.

Целият разказ можете да прочетете ТУК!





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lostov
Категория: Други
Прочетен: 534913
Постинги: 68
Коментари: 490
Гласове: 499
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930