Постинг
12.05.2016 12:42 -
Кошмари в кухнята (разказ)
Обичате ли изисканите блюда? Хрупкави уши с жива бира, бял дроб сарма с кисело мляко, пълнени чревца с киноа със сос четири сирена, палачинки с крехък далак и още много други внимателно приготвени ястия за истински ценители под аранжимента на Лудвиг Ван Бетовен и под строгия надзор на шеф Ганчев.
Bon appetit!
С този разказ участвах в петнадесетото издание на литературната инициатива “Истории от някога” на тема “Ресторант за месо”. Четох го наживо в Bar Dak на 25 април 2016 г., а гласовете на публиката го определиха на първо място.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Подът в кухнята беше прилежно застлан с найлон. Върху голяма маса в средата лежеше голият труп на младо момиче. На помощна масичка отстрани бяха приготвени всякакви видове ножове, сатъри и триони. До нея имаше поставени кофи и легени.
– Такааа… Значи всичко е готово. – рече Ники, докато точеше най-големия сатър. – Виждаш ли, малкия, как всичко е подготвено – тялото е измито, всички ножове, сатъри и посуда са под ръка. Измили сме си ръцете, сложили сме си престилките и можем да започваме. Нали така?
– Да, шефе! – отговори си сам. – Нямам търпение да ме научите.
– Тъй, ами да започваме тогава. – обяви нетърпеливо Ники. – Оу! Как щях да забравя. – отиде до близкия плот и натисна play на стерео уредбата. Разнесе се симфония №5 на Бетовен. – А, така!
Първият удар със сатъра бе нанесен с размах точно над глезена. Ходилото на мига се отдели от крака и кръвта плисна на ситни капки върху хладилника отсреща. Последва го другият крак, след това двете ръце и главата. Отрязаните крайници бяха сложени в голям леген, а главата – в отделен по-малък такъв. Останалата част от краката беше разчленена откъм бедрената става, а тази на ръцете – откъм раменната. Продуктите бяха заделени в отделен леген. С тънък, но остър нож, Ники се зае да прави кръстообразен разрез в коремната и гръдната област. След като разтвори кожата, с трион разряза основата на ребрата, които после разчупи настрани. Отвътре извади сърцето, белия дроб, черния дроб, бъбреците, далака и червата, всеки от които постави в отделни съдове. Остатъкът от трупа напъха в голям черен чувал. След това сложи на масата отрязаните ръце и крака и внимателно се зае да отделя плътта от костите. Когато приключи с това, задели месото в пластмасови контейнери и ги сложи в хладилника. Изхвърли всичко останало. Взе главата и с прецизни движения обели скалпа. С трион разряза черепа и извади мозъка. Отряза ушите, бузите и езика. Особено се постара с очите, за да ги извади и запази цели. Прибра ценните продукти в хладилника – трябваше да са свежи. Почисти старателно масата, след което сложи на нея дебела и широка дъска, месомелачка, набор от остри ножове и охладените меса.
Целият разказ можете да прочетете ТУК!
Bon appetit!
С този разказ участвах в петнадесетото издание на литературната инициатива “Истории от някога” на тема “Ресторант за месо”. Четох го наживо в Bar Dak на 25 април 2016 г., а гласовете на публиката го определиха на първо място.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Подът в кухнята беше прилежно застлан с найлон. Върху голяма маса в средата лежеше голият труп на младо момиче. На помощна масичка отстрани бяха приготвени всякакви видове ножове, сатъри и триони. До нея имаше поставени кофи и легени.
– Такааа… Значи всичко е готово. – рече Ники, докато точеше най-големия сатър. – Виждаш ли, малкия, как всичко е подготвено – тялото е измито, всички ножове, сатъри и посуда са под ръка. Измили сме си ръцете, сложили сме си престилките и можем да започваме. Нали така?
– Да, шефе! – отговори си сам. – Нямам търпение да ме научите.
– Тъй, ами да започваме тогава. – обяви нетърпеливо Ники. – Оу! Как щях да забравя. – отиде до близкия плот и натисна play на стерео уредбата. Разнесе се симфония №5 на Бетовен. – А, така!
Първият удар със сатъра бе нанесен с размах точно над глезена. Ходилото на мига се отдели от крака и кръвта плисна на ситни капки върху хладилника отсреща. Последва го другият крак, след това двете ръце и главата. Отрязаните крайници бяха сложени в голям леген, а главата – в отделен по-малък такъв. Останалата част от краката беше разчленена откъм бедрената става, а тази на ръцете – откъм раменната. Продуктите бяха заделени в отделен леген. С тънък, но остър нож, Ники се зае да прави кръстообразен разрез в коремната и гръдната област. След като разтвори кожата, с трион разряза основата на ребрата, които после разчупи настрани. Отвътре извади сърцето, белия дроб, черния дроб, бъбреците, далака и червата, всеки от които постави в отделни съдове. Остатъкът от трупа напъха в голям черен чувал. След това сложи на масата отрязаните ръце и крака и внимателно се зае да отделя плътта от костите. Когато приключи с това, задели месото в пластмасови контейнери и ги сложи в хладилника. Изхвърли всичко останало. Взе главата и с прецизни движения обели скалпа. С трион разряза черепа и извади мозъка. Отряза ушите, бузите и езика. Особено се постара с очите, за да ги извади и запази цели. Прибра ценните продукти в хладилника – трябваше да са свежи. Почисти старателно масата, след което сложи на нея дебела и широка дъска, месомелачка, набор от остри ножове и охладените меса.
Целият разказ можете да прочетете ТУК!
Олга Николова Скобелева- СВЯТИЦАТА, спор...
Турският вътрешен министър: Целият свят ...
Домашен хляб с газирана вода...уникално ...
Турският вътрешен министър: Целият свят ...
Домашен хляб с газирана вода...уникално ...
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
Блогрол
1. Съпротива
2. ProvoCAD
3. WebCafe
4. Биволъ
5. Валентин Фъртунов
6. Делян Тодоров
7. A Bad Apple
8. Алхимични шотове
9. Декомунизация
10. Венци Мицов
11. Extreme Centre Point
12. Въздушна Фотография
13. Discovery News
14. 30 думи
15. Crime Incubator
16. Блогът на Светул
17. MayaEye
18. World Tattoo Gallery
19. Иво Инджев
20. Knowledge of Today
21. Правилно Хранене
22. Иван Бедров
23. ДС
24. Свободата
25. Разузнаване
26. Българска История
27. Darts News
28. ДАНСwithme
29. Блогът на нервната акула
30. Строителство
2. ProvoCAD
3. WebCafe
4. Биволъ
5. Валентин Фъртунов
6. Делян Тодоров
7. A Bad Apple
8. Алхимични шотове
9. Декомунизация
10. Венци Мицов
11. Extreme Centre Point
12. Въздушна Фотография
13. Discovery News
14. 30 думи
15. Crime Incubator
16. Блогът на Светул
17. MayaEye
18. World Tattoo Gallery
19. Иво Инджев
20. Knowledge of Today
21. Правилно Хранене
22. Иван Бедров
23. ДС
24. Свободата
25. Разузнаване
26. Българска История
27. Darts News
28. ДАНСwithme
29. Блогът на нервната акула
30. Строителство