Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2016 19:19 - Из чудния свят на КАТ
Автор: lostov Категория: Други   
Прочетен: 1894 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageНаскоро се сдобих с ново старо возило и както всеки съвестен гражданин се запътих към столичния КАТ, за да му сменя регистрацията – издаване на голям и малък талон. Всички сме чували и преживявали какви ли не истории оттам и това е просто още една, която затвърждава настоящата ефективност на тази дрържавна институция (а и не само на тази).

И преди съм имал преживелици на това място (то кой ли не е) и затова се настроих с възможно най-философското си търпение и отидох с нагласата, че ще има да си чакам на опашка с часове. И правилно постъпих. Тъкмо бях оправил работите при нотариуса и часът беше около 14:00. В деня на детето, влизам в немного голямото помещение, където се извършва тази дейност и първото нещо, което покоси сетивата ми бе Смрадта. Естествено пред четирите гишета чакаха около стотина човека. Застанах редом до десетките потни и пуфтящи от досада и недоволство мои съграждани и чинно зачаках. Излишно ли е да ви казвам, че скоростта на придвижване на опашките беше 2 сантиметра на 10 минути?

Мисля, че Смрадта – това хибридно полуорганично, реещо се същество, което води собствен живот заслужава няколко думи. Съвсем нормално е, особено в горещ ден, какъвто беше 1 юни, хората да отделят телесни течности и миризми. И когато бъдат събрани много такива в малко пространство с нисък таван, който спокойно може да пипнеш с ръка, когато почти отникъде не влиза свеж въздух отвън и когато единственото, което донякъде пораздвижва Смрадта е един смачкан и посърнал климатик от Балканската война, това да нанесе трайни увреждания на психиката на човек. Особено пък ако трябва да чака с часове. А то трябва. Ако искаш да шофираш законно новата си кола ТРЯБВА да преживееш този ад. Просто е незаобиколимо.

Глътка свеж въздух, не наистина, разбира се, а изцяло в преносния смисъл беше периодичната поява на един свеж чичка, който продаваше гевреци. Бодро ги рекламираше с „живототворен геврек“, „животоспасяващ геврек“, „геврек-уникат“, „еврогеврек“ и т.н. Имаше и още много готини бисери, които за жалост не запомних.

Цялото преживяване - ТУК!




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lostov
Категория: Други
Прочетен: 535144
Постинги: 68
Коментари: 490
Гласове: 499
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930