Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2018 18:10 - Погрешни начини на мислене, които ни пречат да управляваме съдбата си
Автор: thestone Категория: Бизнес   
Прочетен: 1115 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Блогърът Марк Черноф казва: "Дори да не управлявате собствен бизнес (все още), можете да възприемете предприемаческото мислене, за да станете по-целеустремени, по-фукусирани, щастливи и свободни от нежелани задръжки. " Той изброява и седем погрешни начина на мислене, които не забелязваме в ежедневието си, но които ни пречат да сме господари на съдбата си:

1. Да пренебрегваме това, което можем да контролираме.
Огромна свобода и сила ще ви връхлетят в моментите, в които видите себе си като причина в уравнението "Причина" = "Следствие". Мислите и поведението ни създават нашата реалност. Всяко наше действие или бездействие има значение. Щом управляваме мислите си, значи ръководим действията си и резултатите от тях. Разбира се понякога се случват неща, които са извън нашия контрол, но ако се потопим в тях, вместо да вървим насреща, ще видим че така ще извлечем най-добрите резултати за нас. С други думи: не е важно какво ни се случва, а как реагираме на него. Обектите и събитията в живота ни сами по себе си не са стресиращи. Те стават такива, когато ние ги приемем като източник на стрес.

2. Да се тревожим за това, което не можем да контролираме.
Можем да контролираме доста неща в живота си, но понякога да открием истинската свобода означава просто да се научим да приемаме. Да приемаме нещата, които абсолютно не можем да променим. Или да разберем това, което ни спира да се развиваме отвътре, за да го променим и изградим живота, който желаем.

3. Да вярваме в нечия чужда дефиниция за успех.
Психологическите корени на почти цялото нещастие, което чувстваме, произхождат от нуждата на външно одобрение. Тя възниква, когато се опитваме да измерваме себе си на базата на чуждото одобрение и мнение. Не е важно какво мислят другите, а какво ние самите мислим за себе си. Това означава да бъдеш господар на съдбата си.

4. Да смятаме, че трябва да приемаме всичко такова, каквото е.
Най-успешните предприемачи имат една обща черта, те знаят какво не искат и не го искат под никаква форма, дори някой да им налага това.

5. Да се отказваме щом играта загрубее.
Животът дава най-страхотните награди на тези, които показват неприсъхваща отдаденост на идеята да продължат напред.

6. Да приемаме себе си и живота на другите твърде насериозно.
Има много хора, които при най-малка несполука изпадат в дълбока тревога. Не бъдете като тях. Няколко неща в живота имат значение - личната свобода, личната сигурност и сигурността на близките. По-голяма част от проблемите в живота изтичат в потока и се оказват незначителни накрая в голямата схема, с която са се устроили нещата и с която някак си са се подредили, докато ние сме насочвали цялата си енергия и внимание към малките детайли. 

7. Да влагаме времето си в приятелства, които не ни издигат.
Открийте хора, които истински ви разбират. Може да сте капитан на собствения си кораб, но това не означава, че морето трябва да е самотно място. Почти невъзможно е човек да открие свободата и щастието, ако е самотен и изолиран. Най-добрите предприемачи в бизнеса и живота винаги се обграждат с правилните хора. Вместо да прекарват времето си в компанията на хора, просто защото тези хора живеят в съседната къща или работят в същия офис, те се оглеждат за личности, които да станат техни приятели, защото ги свързва на по-дълбоко ниво една и съща идеология. Една и съща житейска философия.




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thestone
Категория: Бизнес
Прочетен: 237421
Постинги: 133
Коментари: 75
Гласове: 300
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031